евонети

Колокација

Нашите решенија за колокација ви овозможуваат да конструирате хибридни архитектури преку поврзување со провајдери на облак.

Изберете го вашиот план за колокација

Нашиот колокациски хостинг е достапен во три верзии, секоја различна по големина, приспособена на потребите на вашиот бизнис или веб-локација. Без разлика дали ви треба еден тон простор за хостирање (46U) или ќе се справите со една до три единечни единици (1 – 4U), ние го имаме вистинскиот хостинг за колокација за вас. Покрај тоа, нашите сервери лоцирани низ целиот свет, со центри за податоци во САД и Холандија.

Колокација 1U

49
стр/м
 • 1U Rackspace
 • Сообраќај од 50 TB (1 Gbps)
 • Вклучени 0,5 ампери
 • 1x IPV4
 • 1x порта за управување (ipmi)
 • DDoS заштита

Колокација 2U

69
стр/м
 • 2U Rackspace
 • Сообраќај од 50 TB (1 Gbps)
 • Вклучени 0,5 ампери
 • 1x IPV4
 • 1x порта за управување (ipmi)
 • DDoS заштита

Колокација 4U

105
стр/м
 • 4U Rackspace
 • Сообраќај од 50 TB (1 Gbps)
 • Вклучени 0,5 ампери
 • 1x IPV4
 • 1x порта за управување (ipmi)
 • DDoS заштита

Сите пакети се без ДДВ.

Вклучено во сите пакети за колокација

Карактеристики за колокација на Evonets

Најдобрите функции за хостирање што ви се потребни на едно погодно место.

DDoS заштита

Секој Colocated сервер во нашата мрежа е автоматски заштитен од најчестите DDoS напади

Премиум мрежа

Добијте го вашиот сервер во нашата решетка и уживајте во придобивките од нашата премиум мрежа без трошоци за тоа.

Климатизација

Ги одржуваме работите кул, исто така и вашиот сервер. Во центарот за податоци користиме ладни и топли коридори.

Што е Колокација?

Colocation, или coloc, е хостинг услуга во која изнајмувате сервер, наместо да го изнајмувате просторот на серверот. Додека со посветен сервер, серверот е сè уште „наш“, со колокација го изнајмувате серверот во целост, што значи дека серверот е „ваш“. За разлика од плаќањето за просторот на серверот, со колокација плаќате „цена за изнајмување“. Како таква, колокацијата е сосема различен систем за хостирање, и се разбира, тоа доаѓа со свои придобивки.

Што точно значи „Колокација на серверот“?

Практиката на хостирање на компјутерски, складирање, вмрежување и безбедносен хардвер на организацијата во наменски изграден центар за податоци во сопственост и одржуван од партнер е позната како „колокација на серверот“.

Користењето на центарот за податоци ја елиминира потребата вашата компанија да инвестира пари и ресурси во складирање на серверот во сопствените простории. Едноставно ја ставате вашата моментална опрема во претходно вградени полици, а центарот за податоци се справува со останатото.

Придобивките од колокацијата

Зошто да изберете колокација?

Природно, придобивките од колокацијата се финансиски. Бидејќи изнајмувате сервер, наместо да купувате простор на серверот, не е потребна претходна инвестиција. Други предности на колокацијата ја вклучуваат физичката безбедност на вашиот сервер, бидејќи е сместен во доверлив центар за податоци, и дополнителните капацитети на центарот за податоци, како што се системи за ладење и резервни генератори во случај да бидат потребни. Сè што е вклучено во вашата месечна претплата, се одредува врз основа на „просторот на багажникот“ што ви треба.

Што е rackspace и колку ви треба?

Физичкиот простор што го изнајмувате во кабинетот на серверот, или серверот, се нарекува rackspace. Тоа е, буквално, количината на простор во решетката. Оваа сума се мери во U, rack-единици. Како таков, колку повеќе U, толку повеќе простор и поголем серверот. И, се разбира, колку е поголем серверот, толку повеќе простор и капацитет за складирање. На Евонети, можете да изнајмите од 1 до 46 U простор за багажници, кои се движат од единечни единици до целосна решетка. Не сте сосема сигурни колку простор ви треба? Ќе ни биде драго да ви помогнеме во изборот на вистинскиот хостинг за колокација и rackspace.

Многу сигурен

Прекините на струја и проблемите со мрежното поврзување се главни прекинувачи на ИТ операциите, а секое застој во ИТ системи кои се критични за бизнисот или се соочуваат со клиенти ќе резултира со губење на бизнисот и угледот. Колокационите сервери се исклучително сигурни, оставајќи ви мир на умот.

 

Обезбедена инфраструктура

Градежната ткаенина, напојувањето, системите за ладење, генераторите, CCTV камерите, инженерите за одржување 24/7 и резервните сервери се обезбедени од центарот за податоци. Колокационите сервери се исплатливи. За вас, ова значи да имате корист од економиите на обем.

 

Колку е безбеден серверот за колокација?

Клиентите на претпријатијата отсекогаш сакале да гледаат ѕвона и свирки во центрите за податоци, како што е осветлувањето на серверите. Но, тоа размислување постојано се менува кон облак компјутери или хибридни решенија кои комбинираат физички хардвер и облак. Клиентите сега сакаат да знаат дека просторот, електричната енергија и безбедноста се блиску до 100 отсто доверливи 24 часа на ден, седум дена во неделата, 365 дена во годината колку што е можно. Тие не сакаат да ги доведуваат во прашање овие фундаментални принципи.

Бидејќи решенијата за колокација во суштина се заеднички простор и надвор од директната контрола на претпријатието, клиентите се дополнително внимателни во врска со безбедноста. Секој давател на колокација различно се справува со физичката безбедност, но основните принципи се исти. Околината на секој провајдер на колокација од светска класа ќе има сет на основни безбедносни механизми. Погледнете подолу за 5-те прстени за безбедност на податоците за колокација.

5 Безбедносни прстени на центарот за податоци

ACL на рутерите и заштитните ѕидови не се доволни за да се обезбеди центар за податоци. Потребни се минимум „пет безбедносни прстени“ за физичка колокација. Овие пет безбедносни елементи се потребни за сите даватели на колокација и вклучуваат сè, од јавни места на отворено до индивидуални куќишта на сервери.

 1. Дали периметарот на зградата е безбеден и дали има безбедносни карактеристики за пристап до објектот, како што се камери кои ја покриваат надворешната страна на зградата во 360 степени, биометриски читачи и/или чувари?
 2. Влегување во стапицата на човекот – Мешавина од биометриски процедури и процедури за безбедност на картичките, како и мерки против затворање на багажникот, треба да има за пристап до главната замка.
 3. Излегување од стапицата за луѓе - По влегувањето во стапицата за луѓе, мора да се завршат дополнителни биометриски безбедносни проверки пред да се напушти областа.
 4. Пред да се добие пристап до белиот простор за колокација, треба да се инсталира уште еден сет на биометриски скенери за раце и читачи на картички.
 5. Влегување или излегување од кафез или кабинет - Највнатрешниот прстен е за влегување или излегување од кафез или кабинет. Во најмала рака, се користи клуч, но за подобрена безбедност, се користи двојна автентикација со пин и биометрика.

Овие пет слоеви на безбедност на центарот за податоци се како додаток на секој безбедносен персонал на лице место и безбедносни камери на центарот за податоци.

Зошто треба да размислите за хостирање за колокација

Бизнисите можат да користат колокациски хостинг за да избегнат почетна инвестиција во создавањето на нивната физичка инфраструктура и наместо тоа да развијат сопствени капацитети. Наместо тоа, организациите може да имаат разни други придобивки од центарот за податоци преку „споделување“ на објектот со трета страна. Да не зборуваме дека побарувачката за објекти за колокација се зголемува, така што фирмите може да откријат дека преместувањето во објект за колокација е поисплатливо на краток и долг рок.

Бизнисите кои сакаат надворешен дом за нивната мрежна инфраструктура може да изберат објект за колокација како флексибилна опција. Центрите за податоци за колокација не само што содржат физичка опрема, туку обезбедуваат и неколку придобивки во однос на безбедноста на мрежата и пропусниот опсег, како и повторливи трошоци.

Колокација од Evonets

Колокацијата бара да изнајмите, управувате и надгледувате вашиот сопствен сервер. Сепак, откривањето каде и како да го изнајмите вашиот сервер може да биде тешко искушение. Тоа е местото каде што доаѓаме, со знаење и искуство со доверливи центри за податоци и сервери ширум светот. Покрај тоа, сè уште можете да ни го оставите целото управување со серверот, доколку сакате, и да уживате 24/7 техничка поддршка. И дури и ако одлучите да управувате сами, колокацијата преку Evonets ви нуди можност да уживате во дополнителни услуги како што се бесплатна миграција или помош за градење/поставување на вашата веб-страница. 

Вие сте наш приоритет

Колку и да растеме, во поддршката секогаш сме мали и лични.

Игра vps Minecraft Java сервер

Support

Сакаме да останеме блиску до нашите клиенти и да ја дадеме најдобрата потребна поддршка. Не треба да е важно колку сте големи, поддршката е нашата главна цел за секој голем или мал клиент.

Хардвер од класа на претпријатија

Ние ги извршуваме нашите сервери само на врвот на хардверот на компанијата.
Ние користиме XEON процесори и ECC меморија, секој сервер е во RAID 10 конфигуриран за максимална брзина и доверливост. Правиме се за да го направиме вашиот KVM VPS стабилен и брз!

VPS напојуван од облак

KVM е најдобрата технологија за водење VPS сервери. Секој VPS со нас има посветена RAM и диск, ние никогаш не ги препродаваме нашите сервери како што прават многу провајдери. На овој начин можете да бидете сигурни дека ќе го извлечете максимумот од вашиот KVM VPS.

Подготвени сте да го рангирате вашиот сервер?

Испратете ни го вашиот сервер или направете го сами.

Најчесто поставувани прашања

Да, можете да ни го испратите вашиот сервер и ние ќе го поставиме серверот за вас.

Да, контактирајте со нас за понуда.

Да, можете да се најавите на вашата сопствена IPMI за да го контролирате и конфигурирате вашиот сервер.

Во случај на дефект на дискот, можете само да ни го испратите вашиот диск и ние ќе го замениме. За други работи наплаќаме 20,00 € без ДДВ за 15 минути.

mk_MKMacedonian