евонети

Dedicated Servers

Посветени сервери кои го максимизираат вашиот буџет и
перформанси на серверот

Посветени сервери на Evonets

Можете да го развиете вашиот бизнис со хостирање на вашата апликација или услуги на еден од нашите посветени сервери со високи перформанси. Конфигурирајте го вашиот сервер да ги исполнува вашите индивидуални барања за ресурси, како што се RAM меморија, простор за складирање и пропусен опсег. Надградете го моделот на вашиот сервер или додајте повеќе сервери за да ги задоволат вашите барања, истовремено искористувајќи ги месечните договори кои се приспособливи. Квалитетниот хардвер е основна карактеристика на вашиот бизнис. Затоа, сакаме да бидеме сигурни дека сте во добри раце. Затоа се грижиме дека нашиот хардвер е со највисок квалитет и секогаш е заштитен со заштитни ѕидови и од DDOS напади.

Не е вистинската конфигурација?

Побарајте понуда за вашата сопствена конфигурација

Локации

Имаме повеќе конфигурации достапни во различни делови на светот.

Европа - Холандија

САД - Лос Анџелес

САД - Њујорк

Европа - Холандија

1x E3-1220-16gb-2x1tb
75
00 стр/м
 • 1x E3-1220 - 4 јадра
 • 16 GB RAM
 • 2x 1000 GB SAS
 • Пропусен опсег: 10 ТБ
 • Локација: Холандија
2x E5-2620-6-32gb-2x1tb
110
стр/м
 • 2x E5-2620 - 6 јадра
 • 32 GB RAM
 • 2x 1000 GB SAS
 • Пропусен опсег: 20 ТБ
 • Локација: Холандија
2x-xeon-e5-2670-64gb-2x4tb
150
стр/м
 • 2x E5-2670 - 8 јадра
 • 64 GB RAM
 • 2x4000 GB SAS
 • Пропусен опсег: 40 ТБ
 • Локација: Холандија
2x-2620-32gb-4x480gb-ssd
195
стр/м
 • 2x E5-2620 - 6 јадра
 • 32 GB RAM
 • 4 x 480 GB SSD
 • Пропусен опсег: 20 ТБ
 • Локација: Холандија
2x-e5-2670-128gb-4x480gb-ssd
260
стр/м
 • 2x E5-2670 - 8 јадра
 • 128 GB RAM меморија
 • 4 x 480 GB SSD
 • Пропусен опсег: 50 ТБ
 • Локација: Холандија

САД - Њујорк

1x Xeon E3-1220v2-8GB-1x1tb
65
стр/м
 • 1x E3-1220 - 4 јадра
 • 8 GB RAM
 • 1 x 1000 GB
 • Пропусен опсег: 10 ТБ
 • Локација: Њујорк
1x E3-1270v2-16GB-1x2TB
100
стр/м
 • 1x E3-1270v2 - 4 јадра
 • 16 GB RAM
 • 1x2000 GB SATA
 • Пропусен опсег: 10 ТБ
 • Локација: Њујорк
1x E5-2440-24GB-1x1tb
125
стр/м
 • 1x E5-2440 - 6 јадра
 • 24 GB RAM
 • 1x1000 GB SATA
 • Пропусен опсег: 10 ТБ
 • Локација: Њујорк
2x-e5-2650-16gb-1x300gb
125
стр/м
 • 2x E5-2650 - 8 јадра
 • 16 GB RAM
 • 1x 300 GB SAS 10k
 • Пропусен опсег: 10 ТБ
 • Локација: Њујорк
1x e5-2690-96gb-1x500gb ssd
175
стр/м
 • 2x E5-2690 - 8 јадра
 • 96 GB RAM меморија
 • 1x500gb SSD
 • Пропусен опсег: 10 ТБ
 • Локација: Њујорк

САД - Лос Анџелес

1x-e3-1230v3-16gb-1x2tb
125
стр/м
 • 1x Xeon E3-1230 v3 - 4 јадра
 • 16 GB RAM
 • 1x2000 GB
 • Пропусен опсег: 10 ТБ
 • Локација: Лос Анџелес
2x E5-2650-16GB-1x300GB
125
стр/м
 • 2x Xeon E5-2650 - 8 јадра
 • 16 GB RAM
 • 1x300 GB SAS
 • Пропусен опсег: 10 ТБ
 • Локација: Лос Анџелес
2x E5-2667-16GB-2x1tb
145
стр/м
 • 2x Xeon E5-2667 - 12 јадра
 • 32 GB RAM
 • 2x300 GB SAS
 • Пропусен опсег: 10 ТБ
 • Локација: Лос Анџелес
2x E5-2630L-32GB-2tb SAS
175
стр/м
 • 2x Xeon E5-2630L - 6 јадра
 • 32 GB RAM
 • 1x 2000 GB SAS
 • Пропусен опсег: 20 ТБ
 • Локација: Лос Анџелес

Карактеристики на Evonets

Најдобрите функции за хостинг што ви се потребни на едно погодно место.

24/7 мониторинг

Мониторингот е бесплатен додаток кој обезбедува незаменлива видливост во вашата инфраструктура. Изберете да добивате предупредувања за да можете да поминувате помалку време грижејќи се за нив и повеќе време за проширување на вашиот бизнис. Нашиот технички тим активно го надгледува вашиот посветен сервер 24/7 бесплатно.

SSD хард дискови

Заобиколувајќи ги ограничувањата во SAS (сериски прикачен SCSI) и SATA интерфејсите, SD ви овозможува да ја зголемите достапноста на дискот. NVMe SSD-уредите ги минимизираат I/O (влез/излез) надземните трошоци и ги подобруваат перформансите овозможувајќи бројни, долги редици на команди и помала латентност.

DDOS заштита

Нудиме бесплатна DDOS заштита која стандардно доаѓа со вашиот посветен сервер. Приватноста, независноста и изолацијата се сите предности на посветените сервери. Дали ви треба поголема заштита? ве молиме контактирајте со нас и видете што можеме да направиме за вас.

Хардвер

Нашите посветени сервери се со најдобриот хардвер опремен од брендови како HP или Supermicro. Секој аспект од нивното опкружување е прецизно дизајниран за да обезбеди највисоки нивоа на безбедност, еластичност и ефикасност, од густина на енергија и вишок до капацитет и ладење, како и локација и пристапност.

Техничка поддршка

Нашите инженери се достапни 24 часа на ден, 7 дена во неделата преку телефон, е-пошта или разговор во живо. Ако сакате да преземете ваше решавање проблеми, ние нудиме одлична онлајн База на знаење што ќе ве одведе до решението. Нема разлика колку сте големи или мали; нашата главна цел со секој клиент, голем или мал, е да обезбедиме поддршка.

 

Врска

Поврзете се на интернет со поголем капацитет и брзина, во секое време и каде и да ви треба. Нашите посветени сервери се опремени со 1000 mbit/s надоврзување. Можеме да испорачаме до 10 gb/s конекција со вашиот сервер. Имаме основно време на работа од 99,999 проценти благодарение на нашата мешавина на приватни перинг и односи со давателите на глобален транспорт.

Поддршка за RDNS

Имаме поддршка за RDNS, само отворете билет со вашето барање и ние ќе го конфигурираме вашиот RDNS.

Брза испорака

Кога нарачуваме сервер, ние се справуваме со испорака од 24 до 48 часа во рамките на деловните времиња. сепак повеќето сервери се испорачуваат во рок од 2 часа.

Управувани резервни копии

Ние обезбедуваме управувани резервни копии, отвораме билет на порталот за клиенти или контактираме со нас на info@evonets.net.

Што е посветен сервер?

Обезбедувачот на заднината поседува, работи и управува со посветен сервер, кој ги извршува истите функции како и внатрешен сервер. Корисникот/клиентот користи Интернет за да се поврзе со посветен сервер и да спроведе различни услуги базирани на сервери.

Посветен сервер може да се користи за хостирање на програми и/или услуги, како и за складирање податоци и правење резервни копии. Внатрешно, посветен сервер може да се користи за хостирање и обезбедување специфични услуги, како што е воспоставување на посветени сервери за датотеки или мрежни.

Изборот на посветен сервер кој е брз, безбеден, добро управуван и опремен со соодветни софтверски алатки е од клучно значење за успехот на вашата компанија. Бизнис кој сака поголема контрола и авторитет ќе избере посветен давател на услуги за хостирање на сервери. Добавувачот го гради и одржува серверот, намалувајќи ги трошоците за стекнување на сопствен сервер.

Предности на посветен сервер

Програмерите и сопствениците на компании одат за најдобро посветен хостинг на серверот бидејќи тие можат едноставно да се прилагодат за да ги задоволат програмските потреби, да го одржат оптоварувањето на серверот и да обезбедат врвна безбедност.

Високи перформанси: Заедничкиот хостинг нема сигурност и стабилност на посветените сервери. Обезбедува дека не го споделувате вашиот компјутер со штетен софтвер или спамер. Посветен сервер обезбедува зголемена безбедност, поради што е потребен за бизниси кои вршат трансакции преку FTP или SSL.

Серверот не е споделен: Изборот на посветен сервер ви дава пристап до сите ресурси на серверот. Бидејќи нема други апликации кои го споделуваат вашиот простор и ги затнуваат RAM-от и процесорот на серверот, вашиот посветен сервер нема да забави. Ако изберете посветен хостинг, ќе имате ексклузивен пристап до пропусниот опсег на серверот.

Целосна контрола: Фактот дека имате целосна контрола врз вашиот сервер е една од најпознатите општо признати предности на посветениот хостинг. Ако вашиот хостинг провајдер може да ги поддржи, можете да изберете која алатка и апликација за администрација на страницата да ја користите.

Без одржување: Ако на бизнисот му треба посветен хостинг, но нема време или ресурси за да работи сервер, посветен сервер е евтино решение за пристап до ресурсите на серверот. Посветен сервер хостинг помага во одржувањето на серверската опрема, намалувајќи ги трошоците на компанијата.

Посветен сервер VS VPS

Која е разликата помеѓу а VPS (Виртуелен приватен сервер) и посветен сервер?

Посветен сервер

Целосна контрола на серверот без некој друг да ја користи.

VPS
(виртуелен приватен сервер)

Целосна контрола врз вашите vps, но со заеднички ресурси

Подготвени сте да го стартувате вашиот посветен сервер?

Со неколку лесни кликања сте онлајн во облакот

Најчесто поставувани прашања

Да, ќе добиете целосна root контрола на вашиот сервер.

Месечна исплата без договор. ќе го задржите серверот додека не го откажете.

Во овој момент може да се избере секој оперативен систем, ние рачно го инсталираме секој сервер.

Да, можете да нарачате до /22 подмрежа со вашиот сервер.

Да, и ако ви треба помош со ова. само контактирајте ја нашата поддршка.

Да, во случај да погрешно сте кликнале или наидовте на некои проблеми, можете да отворите билет за поддршка за рефундирање.

Да, само отворете билет за поддршка. во иднина ќе можете да управувате со сопствен RNDS.

mk_MKMacedonian