евонети

TOR VPS

Добијте го вашиот VPS во длабоката мрежа со користење на нашата специјална направена услуга TOR VPS.

Изберете го вашиот план за Tor VPS

Лесно хостирајте ја вашата веб-страница на мрежата Tor и контролирајте ја сето тоа користејќи го интерфејсот на контролната табла и вашиот сопствен домен.onion. Безбедна, едноставна и бесплатна е за плаќање со Биткоин или која било друга криптовалута. Клиентите кои сакаат да ги хостираат своите сајтови користејќи своја сопствена onion адреса може да ги користат Tor Hidden Services на Evonets.

Клиентите кои сакаат поголема приватност може да користат Tor за да ја зајакнат својата приватност и анонимност. За да се прикрие вашата локација, целиот сообраќај се пренасочува низ многу места, а бидејќи нашата услуга е скриена услуга Tor, локацијата на нашиот сервер е исто така скриена.

ЕУ-ТОР-1

19,99
стр/м
 • 2 vCPU
 • 4 GB RAM
 • 40 GB SSD
 • 1 Gbps
 • Сообраќај од 10 ТБ

ЕУ-ТОР-2

29,99
стр/м
 • 4 vCPU
 • 6 GB RAM
 • 60 GB SSD
 • 1 Gbps
 • Сообраќај од 10 ТБ

ЕУ-ТОР-3

39,99
стр/м
 • 6 vCPU
 • 8 GB RAM
 • 80 GB SSD
 • 1 Gbps
 • Сообраќај од 10 ТБ

ЕУ-ТОР-4

59,99
стр/м
 • 8 vCPU
 • 16 GB RAM
 • 160 GB SSD
 • 1 Gbps
 • Сообраќај од 10 ТБ

Сите пакети доаѓаат со неограничен опсег на фер употреба и се без ДДВ.

Вклучено во сите TOR VPS пакети

Нема документи Побарана

Блокатор на тракер

Прелистувачот Tor ве заштитува од тракери и реклами од трети страни со изолирање на секоја страница што ја посетувате. Кога ќе го затворите прелистувачот, сите колачиња и историја веднаш се бришат.

Заштита од надзор

Прелистувачот Tor го оневозможува секој што ја набљудува вашата врска да види кои веб-локации ги посетувате. Секој што гледа во вашата историја на прелистување може само да види дека користите Tor.

Безбедно шифрирање

Како што вашиот сообраќај патува преку мрежата Tor, тој се пренесува и шифрира три пати. Релејната мрежа на Tor е составена од илјадници сервери управувани од волонтери.

Карактеристики на Evonets Tor VPS

Најдобрите функции за хостирање што ви се потребни на едно погодно место.

Најбрзи перформанси

Сите наши сервери се изградени и дизајнирани да обезбедат најдобри можни перформанси. За да ги исполниме вашите барања, нашите Tor VPS сервери се опремени со хардвер од висока класа и користат само стабилни XEON серверски процесори, складирање NVMe SSD и високо робусна инфраструктура.

Сообраќај од 10 ТБ

Сообраќајот на нашиот Tor VPS сервер доаѓа со максимален пропусен опсег од 10 TB/s. Ова значи дека може да хостирате услуги или апликации кои бараат многу пропусен опсег без дополнителни трошоци. Ви го даваме најдоброто можно искуство во сурфањето

Windows и Linux

Не треба да се грижите за хардверските ограничувања (надградба на компоненти, технички проблеми итн.) Со нашите Tor VPS решенија, имате целосна контрола врз вашиот сервер. Можете да изберете од различни оперативни системи Linux и Windows

Брза конфигурација

Повеќето од нашите Tor VPS сервери се онлајн во рок од 60 секунди од нарачката, тоа зависи од инсталацијата на ОС. Нашата инфраструктура гарантира дека вашите услуги се испорачуваат со минимална латентност и дека е обезбедена достапност на хардверот. Ова значи дека ќе добиете доследна и сигурна услуга.

Посветена средина

Добивате целосен пристап на администраторите до вашиот виртуелен сервер Tor и може да ги искористите сите ваши хардверски ресурси за да хостирате веб-страници или деловни апликации. Можете да управувате со вашите онлајн проекти во серверско опкружување кое е скалабилно за вашите потреби со нашите планови за Tor VPS.

Безбедност и заштита

Ние нудиме бесплатна DDOS заштита што доаѓа стандардно со вашиот Tor VPS. Приватноста, независноста и изолацијата се сите предности на VPS. Вашите датотеки и бази на податоци се заштитени од други корисници на услуги кога користите VPS

Tor VPS

Што е Тор?

Прелистувачот Tor, како Firefox, е бесплатен прелистувач со отворен код. Додека го користите овој прелистувач, тој ја крие вашата IP адреса и идентитет. Можете да користите интернет без да го откриете вашиот идентитет. Вашите барања се насочуваат низ најмалку три јазли. Составен е од 7.000 релеи. На 20 септември 2002 година, овој прелистувач првично беше објавен.

Кога поднесувате барање до прелистувачот Tor со внесување на која било веб-адреса, тоа прво оди до кој било случаен јазол. Вашите барања се испраќаат од тој случаен јазол до друг јазол, а потоа до третиот јазол. Последниот јазол е одговорен за испраќање на вашето барање до серверот на веб-страницата. Бидејќи вашето барање поминува низ неколку јазли, вашиот идентитет е заштитен од љубопитните очи. Вашиот интернет провајдер (интернет услуги) само знае дека го користите прелистувачот Tor; нема поим кои веб-локации ги посетувате со него.

Како работи Tor?

Tor користи дистрибуирана мрежа од јазли, или компјутери, за да помине низ вашиот сообраќај. Овие јазли се волонтери кои го инсталирале софтверот Tor. Кога користите Tor, вашиот сообраќај се испраќа преку три различни рутери, а потоа на два други рутери. Постојат две причини за овој дополнителен слој на заштита: прво, спречува некој да знае кои страници ги посетувате. Второ, Tor ве прави анонимни онлајн со тоа што создава потешка загатка за некој што се обидува да ја следи вашата активност на Интернет за да ја реши. Покрај овозможувањето анонимност на интернет, Tor исто така им отежнува на давателите на интернет услуги (ISP) и владите да го идентификуваат вашето онлајн однесување. Тоа е затоа што вашиот сообраќај често поминува низ различни земји, што го отежнува следењето на локациите што ги посетувате. Можете да го користите пакетот за прелистувач Tor на оперативните системи Windows, Mac OS X или Linux.

 Tor е бесплатен софтверски пакет со отворен код кој им овозможува на корисниците анонимно да пребаруваат на Интернет и го отежнува следењето на страниците што ги посетувате.

Предности на прелистувачот Tor

.Кромид веб-страница

Прелистувачот Tor supports.onion веб-локации, до кои може да се пристапи само со овој прелистувач. Длабоката мрежа е поврзана со веб-страниците на кромид.

Бесплатно за користење

Tor е бесплатен и анонимизатор на мрежа со отворен код. Достапен е за бесплатно преземање на различни оперативни системи.

Вашите информации се скриени

Кога пребарувате на интернет, оставате трага од податоци. Со Tor вашите информации се секогаш безбедни и никогаш нема да оставите траги за податоци.

Безбедна мрежа

Веб-страниците што ги посетувате на нашата мрежа се безбедни и безбедни. Овој прелистувач нуди високо ниво на безбедност и го користи пребарувачот DuckDuckGo.

Демократски

Користејќи Tor, можете лесно да се вклучите во демократски активности. Со маскирање, можете слободно да објавувате што сакате на интернет.

Неиндексирани страници

Можете исто така да пристапите до неиндексираните страници, длабоката веб и блокираните веб-локации во Bing, Google и други пребарувачи.

Како да извршите Tor-јазол на вашиот VPS

Onion Router (TOR) е бесплатна програма со отворен код што овозможува рутирање на кромид. Направен е за да ја спречи анализата на сообраќајот. Во оваа статија, ќе ги разгледаме трите различни типови на рутери што може да ги користите за да му помогнете на проектот. Ако сè што сакате да направите е да користите TOR, одете на почетната страница на TOR и изберете „Преземи го прелистувачот Tor“.

Анализа на сообраќајот

Како Tor го решава ова?

Замислете дека сум разузнавачка служба и ме интересира да дознаам повеќе за вас, затоа ја гледам вашата мрежна активност. Ќе можам да видам кои веб-локации ги посетувате, дури и ако е шифрирана. Нема да можам да ја дешифрирам вашата банкарска лозинка, но ќе го знам името на вашата банка. Нема да знам што им кажавте на вашите другари, но можеби ќе можам да видам дека сте кажале *нешто* и да составам список со вашите пријатели.

Со користење на рутирање на кромид, TOR го победува ова. Вашите врски се насочуваат преку мрежа од над 7.000 сервери (во моментот на пишување), а избраните патеки се менуваат со секој клик на прелистувачот. Некој нема да може (или барем многу тешко) да ја следи вашата врска како резултат на ова. Ова е грубо поедноставување на тоа како функционира TOR.

Што можете да направите за да помогнете?

TOR бара три типа на јазли за да функционира:

Релејни јазли: Ова се мрежните јазли низ кои поминува сообраќајот. Нивната единствена цел е да транспортираат податоци од еден јазол до друг.

Релеи за мостови: Ова е тип на прилагоден влезен јазол кој се чува скриен (не се споменува во јавниот директориум TOR), што им отежнува на владите да го забранат.

Излезни јазли: Ова се точките на мрежата кога вашиот сообраќај „излегува“. Вообичаено, сообраќајот влегува низ релејниот јазол, поминува низ други, а потоа заминува преку излезниот јазол. Ако сообраќајот минува преку серверите во Кентаки (САД), Торонто (CAN) и Берлин (DE) во таа низа, Кентаки и Торонто функционираат како релејни јазли, додека Берлин служи како излезен јазол. Врз основа на вашата IP адреса, се чини дека сте во Берлин ако седите во Сиетл.

Можете да ја помогнете ситуацијата со работа со дополнителни јазли. Работните јазли имаат голема корист од резервните и неактивен VPS-и.

Кој јазол треба да го стартувам?

Релејните и мостовите јазли ретко се контроверзни, но излезните јазли речиси секогаш предизвикуваат извештаи за злоупотреба. Ние сме пријателски домаќин на Tor VPS, но погледнете ја нашата политика за прифатлива употреба и ако имате какви било прашања, отворете билет. Можете да го видите нашиот целосен избор на планови за Tor VPS погоре или со кликнување на копчето подолу.

Историја на Тор

Историјата на Тор

Проектот Tor, Inc. е основан во 2006 година како организација 501(c)(3), но концептот на „рутирање на кромид“ датира од средината на 1990-тите.Инженерите, истражувачите и основачите кои го направија Tor остварлив се разновидна мешавина на луѓе, слично како корисниците на Tor. Сепак, секој што работи со Tor има заедничко верување: дека интернет корисниците треба да имаат приватен пристап до нефилтриран онлајн

Недостатокот на безбедност на интернетот и способноста да се користи за следење и надзор стана јасно во 1990-тите, а во 1995 година, американската поморска истражувачка лабораторија (NRL) се запраша дали постои начин да се создадат интернет врски што не откриваат кој е зборувајќи со кого, дури и со некој што ја следи мрежата. 

Целта на onion рутирањето беше да се обезбеди што е можно поголема анонимност при користење на интернет, а идејата беше да се насочат информациите преку бројни сервери и да се шифрираат на патот. Дури и денес, ова е јасен опис за тоа како работи Tor.

Роџер Дингледин, кој неодамна дипломирал на Технолошкиот институт во Масачусетс (МИТ), почнал да работи на проект за рутирање на кромид NRL со Пол Сиверсон во раните 2000-ти. Роџер го нарече проектот Tor, кој означуваше The Onion Routing, за да го разликува од другите обиди за рутирање кромид кои почнаа да никнуваат на друго место. Набргу потоа, соученикот на Роџер од MIT, Ник Метјусон, се приклучил на проектот.

Рутирањето на кромид се заснова на децентрализирана мрежа од нејзиното деби во 1990-тите. За да се оптимизира транспарентноста и децентрализацијата, мрежата требаше да ја водат компании со различни интереси и претпоставки за доверба, а софтверот требаше да биде слободен и отворен. Затоа кодот на мрежата Tor беше обезбеден под лиценца за слободен и отворен код кога за прв пат беше распоредена во октомври 2002 година. Мрежата имаше околу десетина волонтерски јазли до крајот на 2003 година, главно во Соединетите Држави, вклучително и еден во Германија.

Electronic Frontier Foundation (EFF) започна да го финансира развојот на Tor на Роџер и Ник во 2004 година, откако ја препозна вредноста на Tor за дигиталните права. Развојот на Tor беше поддржан од проектот Tor, кој беше создаден во 2006 година.

За да се бори против ограничувањата, како што е неопходноста да се помине низ националните заштитни ѕидови со цел нејзините корисници да пристапат до отворената мрежа, групата започна да гради мостови до мрежата Tor во 2007 година.

Tor се здоби со привлечност меѓу активистите и технолошките корисници загрижени во анонимност, но остана тешко да се користи за поединци со помалку технички познавања, па затоа развојот на други алатки освен Tor прокси започна во 2005 година. Прелистувачот Tor првпат беше развиен во 2008 година.

Tor беше важна алатка за време на Арапската пролет, која започна кон крајот на 2010 година и беше овозможена со Tor Browser, кој го направи Tor попристапен за обичните интернет корисници и активисти. Не само што го обезбеди онлајн идентитетот на луѓето, туку им овозможи и пристап до забранети ресурси, социјални медиуми и веб-страници.

Поради откритијата на Сноуден во 2013 година, потребата од технологии за заштита од масовен надзор стана популарна грижа. Tor не само што беше суштински во протекувањето на Сноуден, туку природата на документите исто така ги поддржа тврдењата дека Tor не може да се скрши во тоа време.

Додека знаењето на јавноста за мониторинг, шпионирање и цензура расте, така расте и распространетоста на овие ограничувања на слободата на интернет. Мрежата сега вклучува илјадници релеи управувани од волонтери и милиони корисници ширум светот. Корисниците на Tor се безбедни поради оваа разновидност.

Што претставува Tor денес

Секој ден, Tor Project се бори за сите да имаат приватен пристап до нефилтриран интернет, а Tor прерасна во најмоќното оружје на светот за приватност и слобода на интернет.

Tor, од друга страна, е повеќе од едноставно парче софтвер. Тоа е резултат на трудот на љубовта на светската заедница на активисти за човекови права. Проектот Tor е посветен на одржување на транспарентноста и обезбедување на безбедноста на своите корисници.

Придобивките од Evonets Tor VPS

Флексибилна распределба на ресурси: Тор VPS хостинг дава на вашата веб-страница посветени ресурси; количината на RAM, процесорот и просторот на дискот што ќе ги изберете се дадени на вашиот VPS. Ако вашата веб-страница претрпи скок во сообраќајот и бара повеќе ресурси отколку што баравте, можете да го надградите вашиот план.

Една од најзначајните карактеристики на Tor VPS е слободата што ја дава. Во VPS хостинг често се користи хипервизор, кој е софтвер кој поддржува споделување ресурси. Ако на вашиот сајт му требаат дополнителни ресурси за да прими голем број посетители, а друга веб-локација на посебен VPS не ги користи сите свои ресурси, вашиот сајт може да ги позајми дополнителните ресурси.

Приспособливост: VPS хостинг, како што претходно беше кажано, е рамнотежа помеѓу заеднички сервер без посветен ресурси и целосно посветен сервер со оптимални перформанси. Повеќето веб-страници работат добро на VPS хостинг, барајќи само мали подобрувања на перформансите додека се развиваат локацијата и сообраќајот.

VPS хостинг обезбедува приспособливост, дозволувајќи им на достапните ресурси да се зголемат во тандем со вашите потреби. Ова имплицира дека ако започнете со заеднички сервер, ќе треба да посветите време на конвертирање во VPS по потреба. Меѓутоа, ако започнете со VPS, може постепено да се префрлите на посветен сервер без да се скршите на нешто што нема да ви треба долго време.

Пристап до приспособување и конфигурирање на VPS: Тор VPS хостингот исто така ви нуди root пристап до вашата околина за хостирање, овозможувајќи ви да ја менувате и ажурирате. Други аранжмани, како што е заедничка услуга за хостирање, не обезбедуваат root пристап. Ако сте исклучително технолошки или планирате да ангажирате веб-програмери во иднина, root пристапот ќе ви овозможи да го прилагодите вашиот VPS по ваш вкус.

VPS хостинг ви овозможува да ги имате сите приспособливи карактеристики на посветен сервер без висока цена.

Достапна опција: Тор VPS хостирањето е значително поевтино од поседувањето посветен сервер за сопственици на веб-страници. Може сигурно да биде домаќин на вашата веб-страница или апликација, да издржи скокови во сообраќајот и да се размери за да ги задоволи вашите променливи барања. Одвојте време да ги измерите вашите алтернативи пред да се посветите на посветен сервер, кој може да чини приближно двапати.

VPS хостинг ви овозможува да влезете во играта без да платите голема сума пари

 

Треба нешто поголемо? Погледнете ги нашите посветени сервери подолу

Вие сте наш приоритет

Колку и да растеме, во поддршката секогаш сме мали и лични.

Игра vps Minecraft Java сервер

Support

Сакаме да останеме блиску до нашите клиенти и да ја дадеме најдобрата потребна поддршка. Не треба да е важно колку сте големи, поддршката е нашата главна цел за секој голем или мал клиент.

Хардвер од класа на претпријатија

Ние ги извршуваме нашите сервери само на врвот на хардверот на компанијата.
Ние користиме XEON процесори и ECC меморија, секој сервер е во RAID 10 конфигуриран за максимална брзина и доверливост. Правиме се за да го направиме вашиот KVM VPS стабилен и брз!

VPS напојуван од облак

KVM е најдобрата технологија за водење VPS сервери. Секој VPS со нас има посветена RAM и диск, ние никогаш не ги препродаваме нашите сервери како што прават многу провајдери. На овој начин можете да бидете сигурни дека ќе го извлечете максимумот од вашиот KVM VPS.

Подготвени да го стартувате вашиот VPS сервер?

Со неколку лесни кликања сте онлајн во облакот

Најчесто поставувани прашања

Да, со неколку кликања можете да го инсталирате и повторно да го инсталирате вашиот vps.

Да, само одете на клиентскиот портал и надградете го вашиот VPS до кој било пакет што го сакате.

Да, ако имате оперативен систем што сакате да го инсталирате, но го нема во нашата листа, тогаш само отворете тикет за поддршка со врската до ОС и ние ќе го додадеме ISO за да го инсталирате.

Можете да инсталирате Windows Server и повеќето дистрибуции на Linux. Centos/Almalinux/Debian/Ubuntu итн.

Да, но не со стандардните ip што ги користиме за нашите сервери. За кампањи за е-пошта користиме различна мрежа. ве молиме контактирајте не прво.

Да, во случај да погрешно сте кликнале или наидовте на некои проблеми, можете да отворите билет за поддршка за рефундирање.

Да, само отворете билет за поддршка. во иднина ќе можете да управувате со сопствен RNDS.

Не, не препродаваме. Секогаш ќе имате посветен рам и простор на дискот. 

mk_MKMacedonian