евонети

Која е разликата помеѓу IPV4 адреса и одвоена подмрежа?

Со VPS од Evonets, можете да изберете помеѓу 2 опции за вашата IP адреса.
1. IPV4
2. Одвоена подмрежа

IPV4

Изборот на IPV4 значи дека можете да добиете адреса од стандардниот ip-pool. Ниту еден ipv4 не може да се избере во овој избор.
Ова, исто така, да биде познато по пловечка IP адреса.

Одвоена подмрежа

Може да се избере одвоена подмрежа.
Можеме да ви ја испратиме достапната листа ipv4 од она што можете да го изберете.

mk_MKMacedonian